SCROLL

Tecnohito, nova icona digital de Benidorm

Leddream Group i UTE Orthem - Emurtel (Grup Etra) creen l'obra d'enginyeria arquitectònica i digital més impressionant de Benidorm i la més gran d'Europa

Tecnohito, nova icona digital de Benidorm

Juny 2022

Benidorm és famosa per ser una de les ciutats turístiques més visitades del mediterrani, amb imponents gratacels i platges paradisíaques. Amb motiu de les obres de remodelació de l'Avinguda del Mediterrani, enguany ha arribat a la ciutat una nova icona digital en una de les principals vies turístiques i comercials de la capital de la Costa Blanca. Es tracta d'un dels elements digitals més innovadors a Europa: el Tecnohito, una pantalla led circular d'exterior de més de 300m2. Aquesta nova icona digital de la ciutat de 22 metres d'altura servirà per a accions publicitàries, institucionals i espectacles en directe, entre altres continguts/esdeveniments audiovisuals.

Solució

Cortina LED (Circular i rectangular)

Partners

UTE Orthem / Emurtel / Arquitecto Joaquin Alvado Bañon / ICCP Miguel Angel Crespo Zaragoza / Guia Consultores - Civil & Architectural Engineering / Exterior Plus

Categoria

Retail

Ubicació

Plaza de la hispanitat de Benidorm, Espanya

Tecnohito by leddream
L'objectiu d'aquesta remodelació integral de l'Avinguda del Mediterrani ha estat convertir la ciutat de Benidorm en un espai urbà sostenible i multifuncional. Aquest Projecte integral, la direcció d'obra i el disseny integral, ha estat liderat i executat per l'arquitecte Joaquín Alvado Bañon, ICCP Miguel Ángel Crespo Zaragoza, i Guia Consultors - Civil & Architectural Engineering. Han transformat un espai públic en una ciutat vivencial, tecnològica i experiencial per al ciutadà. Dins d'aquesta reforma, s'ha creat una escultura digital innovadora i espectacular en ple cor de l'àrea per als vianants de Benidorm. Per a aquest projecte de renovació integral l'Ajuntament de Benidorm ha confiat en l'UTE Orthem - Emurtel, els qui al seu torn han treballat de la mà del seu partner LED DREAM Group, qui es va fer càrrec del projecte des de la conceptualització, disseny, subministrament i implementació de tecnologia LED per a l'execució i posada en marxa del Tecnohito i la Tecnoparada. Aquests dos elements digitals, han estat dissenyats per a millorar l'experiència dels ciutadans i crear un ambient únic, avantguardista i tecnològic a Benidorm. A més, el Tecnohito actuarà com un mirador, ja que es podrà visitar i gaudir d'una vista panoràmica de la ciutat des de la plaça de la Hispanitat, convertint-se així en un nou punt turístic de Benidorm. La comercialització dels espais publicitaris del Tecnohito i la gestió de continguts informatius de la Tecnoparada, serà liderat per la companyia de comunicació Exterior Plus, líder en Publicitat Digital Exterior a Espanya. La inauguració del Tecnohito de Benidorm es va convertir en una festa de tota Europa amb motiu del Festival d'Eurovisió, que es va retransmetre des de la Plaça de la Hispanitat en directe a nivell internacional. També, es va disposar un escenari als peus del Tecnohito, amb actuacions d'alguns dels semifinalistes i finalistes de l'esdeveniment Benidorm Fest. També vam poder veure els primers anunciants de la mà d'Exterior Plus, com Visit Benidorm, FCC i McDonald's, entre altres.

Una gran obra d'enginyeria arquitectònica i un dels projectes cilíndrics LED més grans d'Europa

L'estructura de suport ha estat una autèntica obra d'enginyeria i està composta per un sistema modular de cortina LED, que redueix el pes considerablement i no presenta obstrucció de vent gràcies al seu alt nivell de transparència (67%), la qual cosa permet una major visibilitat de l'estructura i integració d'aquesta.
La imponent i espectacular pantalla LED circular, de 22 metres d'altura, i més de 300 metres quadrats de superfície total de visualització, compta amb píxel pitch 16mm/32mm en format LED curtain d'exterior. A més, disposa d'una lluentor totalment regulable de fins a 6.500 nits, per a una perfecta visualització del contingut tant de dia com de nit. La pantalla LED emet continguts des de les 8 del matí fins a les 00.00 i la Tecnoparada des de les 6.00 del matí fins a la 1.00 de la matinada., amb contingut específic nocturn per a evitar enlluernis o molèsties als veïns. A l'estiu, aquests espais generen prop d'un milió i mig d'impactes a la setmana.

El Tecnohito, una de les obres d'enginyeria més diferenciadores i innovadores a Europa es convertirà en la pantalla de cortina Leds cilíndrica més gran instal·lada fins avui i la tecnoparada constitueix un element diferenciador i pioner en pantalles d'autobusos a Espanya.

Tecnohito by leddream

Dins d'aquesta remodelació integral de l'Avinguda del Mediterrani, es va incloure el disseny d'un element diferenciador i pioner en pantalles d'autobusos. La Tecnoparada, una moderna marquesina d'última tecnologia de dos pisos d'altura, on es podrà veure continguts informatius en temps real del servei d'autobusos de la ciutat sobre les línies, horaris, incidències, continguts de la ciutat i fins i tot es mostrarà publicitat en les seves pantalles. Aquesta marquesina urbana oferirà una àmplia varietat de continguts, que podran gaudir els viatgers mentre esperen el seu mitjà de transport. Aquesta espectacular pantalla de cortina LED amb forma de rectangle, compta amb una grandària de 15,36 metres d'ample x 2,048 metres d'alt, pitch píxel 16/32mm, d'alta lluentor i grans prestacions, que rep i capta gran atenció dels transeünts.