SCROLL

Un gegantí llenç digital d’il·luminació de 1.100m2 deslumbra a L’illa Diagonal

Un gegantí llenç digital d’il·luminació de 1.100m2 deslumbra a L’illa Diagonal

Gener 2024

L’illa Diagonal, el primer centre comercial construït a Barcelona, té previst concloure a finals del 2024 una ambiciosa renovació amb una inversió de 35 milions d'euros, marcant un hito arquitectònic que redefinirà l'experiència de compra, art i cultura. La reforma abasta tant les àrees exteriors com interiors, amb la finalitat de continuar sent el referent en moda, gastronomia i estil de vida a Barcelona. Amb una superfície comercial de 35.000 metres quadrats i 170 locals, L'Illa Diagonal rep anualment al voltant de 14 milions de visitants. El projecte de reforma de L'illa Diagonal ha estat liderat pel prestigiós estudi d'arquitectura Batlleiroig, amb l'objectiu de millorar l'experiència dels usuaris i adaptar el centre comercial a les noves necessitats i tendències. Això inclou la creació de nous espais verds i sostenibles que promouen la connexió entre les persones i la natura. A més de les millores en l'entorn exterior, es van crear nous espais de restauració i zones de descans, implementant millores en elements arquitectònics com sostres, paviments i escales.

Solució

Pantalles LED / Il·luminació digital

Partners

Batlleiroig / Estudio de lighting design Artec Studio / Protopixel / Trigelab

Ubicació

Barcelona, España

Categoria

Retail

Centro comercial L'illa by leddream
En col·laboració amb el reconegut estudi d'arquitectura Batlleiroig i l'estudi de disseny d'il·luminació Artec Studio, Lumalia Studio ha donat vida a una superfície dinàmica de 1.100 m2. És un testimoni de la integració arquitectònica i el disseny d'il·luminació. La instal·lació consta de més de 200.000 píxels distribuïts a l'espai i meticulosament mapejats per funcionar de manera coherent a través dels continguts reproduïts. La elecció de leds RGBW proporciona una profunditat de color ampliada i cadascun dels elements es van dissenyar i fabricar a mida per al propòsit de la instal·lació, des dels panells, el led, els elements de connexió i distribució fins al tèxtil tensionat, tot amb l'objectiu d'adaptar-se i integrar-se amb l'espai. La notable superfície que hibrida aquest concepte entre il·luminació i pantalla de baixa resolució pren vida a través dels continguts dissenyats especialment per a aquesta solució. Aquesta instal·lació és una narrativa visual que destaca la interacció entre la tecnologia, la creativitat i l'entorn arquitectònic. La fusió entre el tècnic i l'artístic crea una experiència única, redefinint la manera com la llum pot transformar i donar vida a un espai. El disseny i concepte de la il·luminació van ser creats i dirigits per l'estudi d'arquitectura Batlleiroig en col·laboració amb l'estudi de disseny d'il·luminació Artec Studio, la producció de la peça audiovisual va ser dissenyat per Trigelab. Mentre que la fabricació, muntatge i instal·lació del llenç digital en el sostre van estar a càrrec de Lumalia Studio i la seva programació per part de ProtoPixel. En conjunt, van aconseguir crear un nou concepte d'il·luminació dinàmica per a aquesta innovadora instal·lació integrada en el sostre del centre comercial.
Centro comercial L'illa Barcelona

Un nou concepte d'il·luminació digital integrat en el sostre dinàmic del centre comercial: és una narrativa visual que destaca la interacció entre la tecnologia, la creativitat i l'entorn arquitectònic.

Com a part d'aquesta renovació digital, el centre comercial L'illa Diagonal ha comptat amb els serveis de l'empresa Iwall in Shop per modernitzar el seu circuit digital mitjançant la implementació de suports digitals de gran format situats al centre comercial, complementant els 25 opis que l'empresa ja tenia. Iwall in Shop ha col·laborat amb el grup LEDDREAM per al subministrament, muntatge i instal·lació de les pantalles LED distribuïdes a l'interior del centre comercial, millorant l'experiència del client i atraient empreses anunciants de primer nivell. Entre els elements digitals que destaquen al passadís de la segona planta hi ha dues pantalles LED impressionants que creen una experiència visual sorprenent. Juntament amb el llenç digital del sostre, aquestes pantalles captiven l'atenció dels visitants de manera camaleònica. Entre elles, una pantalla LED amb una superfície total de 17 m2, amb una brillantor de 5000 nits i píxels de 3,9 mm, i la segona pantalla LED amb una superfície total de 10 m2, comparteixen les mateixes característiques. En les pròximes setmanes s'instal·larà una tercera de característiques similars.

El sostre de L’illa Diagonal es converteix en un fascinant llenç digital, on moviments abstractes de masses de llum i color ballen en harmonia, creant cels animats que semblen cobrar vida.

L'illa Diagonal by leddream

Per completar l'experiència, el re-estilisme es complementa amb la propera instal·lació de 5 columnes LED P1.9 de 1m d'ample per 2.5m d'alt que ofereixen un brillantor excepcional de 2500 nits, ideal per a espais més reduïts on es busca impactar amb contingut de màxima qualitat. Ja podem veure una d'elles i en les pròximes setmanes s'instal·laran les següents. A més, la comercialització dels espais publicitaris i la gestió de continguts del centre comercial L’illa, és liderada per l'empresa de Digital Signage Iwall in Shop, la qual compta amb una xarxa de més de 1.000 pantalles en més de 80 centres comercials d'arreu d'Espanya i Llatinoamèrica, amb més de 600 milions de visitants a l'any.