SCROLL

Façana multimèdia digital en l’Espai Mataró

És de 36 metres d'ample i està composta per més de 300 lames d'il·luminació digital especialment dissenyades i fabricades per a aquest projecte

Façana multimèdia digital en l’Espai Mataró

Setembre 2023

"L'Ajuntament de Mataró, compromès en revitalitzar l'activitat econòmica i en la millora de l'entorn urbà comercial de la ciutat de Mataró, va anunciar el passat 24 de juliol el llançament de la seva nova façana arquitectònica digital a L’Espai Mataró Connecta, situada a la Plaça de la Muralla 21. Aquesta innovadora façana digital ofereix una nova dimensió d'interacció i creativitat tant per als residents com per als visitants. La inauguració de la nova façana multimèdia digital va sorprendre amb Paisatges Sonors i Sensacions de Mataró, un emocionant viatge multisensorial que va capturar l'essència de la ciutat amb elements com el mar, la muntanya, la cultura i el patrimoni, en una peça creativa audiovisual de 6 minuts i mig, obra d'Artec Studio. Representa un hito en la unión de diseño, tecnología y arte inspirado en la ciudad."

Solucion

Il·luminació digital dinàmica

Partner

Artec Studio / Lumalia Studio / Protopixel

Ubicació

Barcelona, España

Categoria

DOOH

Espai de Mataro by Leddream
Aquesta façana multimèdia digital està composta per lames verticals amb píxels LED RGB, la qual cosa permet l'entrada de llum natural i la seva visualització des de l'exterior. El que realment fa única aquesta impressionant tecnologia és el seu avançat sistema de control i il·luminació. Gràcies a aquest sistema, el personal de l'Ajuntament té la capacitat de generar i projectar continguts dinàmics i interactius mitjançant una intuitiva aplicació mòbil i connexió a Internet. La façana multimèdia digital es converteix en un llenç digital en constant evolució, capaç de captivar el públic amb la seva creativitat i millorar la seva experiència urbana. El sistema de control de la instal·lació es controla per ordinador via Internet mitjançant una aplicació i permet triar les escenes lumíniques que es volen mostrar en cada moment. A més, ofereix la possibilitat d'ajustar paràmetres com la llum i el color, la velocitat dels continguts, així com personalitzar textos, colors de fons, dimensions de les lletres i fins i tot automatitzar el llançament de les escenes lumíniques. També, permet generar continguts vinculats a l'entrada d'àudio, reproduir vídeos i crear continguts interactius mitjançant sensors. Aquesta impressionant façana arquitectònica interactiva es converteix en un símbol distintiu de la ciutat i un motor de revitalització per a la zona. A més d'il·luminar el centre de Mataró, servirà com a plataforma digital per a campanyes institucionals, programació d'activitats culturals, informació d'esdeveniments culturals, serveis públics i projectes artístics locals, impulsant la creativitat i la identitat de la ciutat.
Espai mataro by leddream

Aquesta impressionant façana multimèdia digital permet mostrar una varietat de produccions artístiques, i entre altres, crear continguts interactius per part de la ciutadania. S'ha convertit en el nou símbol digital de la ciutat i en un impulsor clau de la revitalització d'aquesta zona de Mataró.

Aquest fascinant projecte d'il·luminació digital ha estat liderat per l'estudi de disseny d'il·luminació Artec Studio, que va comptar amb la important col·laboració del seu soci LEDDREAM Group, qui, al seu torn, es va fer càrrec de la fabricació, enginyeria, subministrament i instal·lació de tota la façana multimèdia digital de l'Espai Mataró Connecta. LEDDREAM Group va gestionar tota la part d'il·luminació dinàmica a través de Lumalia Studio, una companyia del grup especialitzada en la creació i execució de projectes d'il·luminació digital dinàmica.

El disseny i el concepte de la façana multimèdia digital, així com la producció de la peça audiovisual, va ser dirigit per Artec Studio, amb la col·laboració dels sons de la ciutat proporcionats per Mapasonor. Mentre que la seva fabricació i instal·lació van estar a càrrec de Lumalia Studio i la seva programació per part de ProtoPixel. En conjunt, van aconseguir crear un sistema avançat de control i il·luminació per a aquesta innovadora instal·lació.

Espai de Mataro by Leddream

LEDDREAM Group s'ha encarregat de la fabricació, enginyeria, instal·lació i execució de tota la façana multimèdia digital a través de Lumalia Studio, una companyia del grup especialitzada en la creació i execució de projectes especials d'il·luminació digital dinàmica.

La façana multimèdia digital mesura 36 metres d'ample i 3,25 metres d'alcada, composta per 311 lames lluminoses especialment dissenyades i fabricades per a aquest edifici. Aquestes lames es fusionen per crear una pantalla multimèdia interactiva capaç de generar una sorprenent varietat d'efectes visuals. Amb més de 1.070 milions de combinacions de colors úniques al seu repertori, aquesta façana ofereix un espectacle visual veritablement impressionant. Cada làmina consta de dos mòduls lluminosos: un d'il·luminació dinàmica digital RGB i un altre d'il·luminació funcional blanca. El control es basa en el protocol SPI, el que permet personalitzar continguts, crear noves escenes lluminoses i accedir a una biblioteca d'escenes predefinides.