SCROLL

SMD LED -vs- DIP LED -vs- COB LED, quin és millor?

SMD LED -vs- DIP LED -vs- COB LED, quin és millor?

El LED exterior mostra que el gas s’apodera del mercat com si fos una tempesta i aporta noves i millors opcions per difondre el coneixement de la marca i augmentar l’abast dels consumidors. Cada vegada hi ha més persones i empreses petites i grans que busquen les millors pantalles de pantalla LED compatibles per utilitzar les funcions per obtenir els seus avantatges.

L’avanç tecnològic del LED ha eliminat totes les limitacions de l’ús de pantalles DIP tradicionals amb la invenció de pantalles de visualització LED SMD i COB. Tot i que hi ha moltes altres variacions en les pantalles LED, la competència entre SMD, DIP i COB és força intensa perquè totes les tecnologies ofereixen avantatges increïbles amb satisfacció i eficiència del client.

Factors a tenir en compte per a les pantalles de visualització LED

No és tan fàcil trobar un proveïdor de pantalla LED adequat, especialment quan la competència és massa elevada i els compradors han de revisar una àmplia llista de funcions, especificacions i opcions per trobar-ne una adequada. Però, a l’hora d’obtenir una llista de factors generals per triar la pantalla LED adequada, això és el que solien esmentar els experts:


  • La tonalitat de píxels

  • La resolució de la pantalla

  • La mida

  • El nivell de brillantor

  • L’experiència de visió

  • La suavitat i la claredat

  • L’eficàcia

  • El nivell de contrast

  • La uniformitat de color


Més del 65% de la gent visita botigues minoristes per comprovar la claredat i l'experiència visual de diverses pantalles de visualització LED. Saben que aquestes botigues tenen una de totes les peces en funcionament i, per tant, poden fer una comparació al lloc i fer una comanda. Tot i això, l’important és esbrinar el propòsit i l’abast de l’ús: si algú busca una pantalla interior, seria millor un LED SMD, però si un comprador li agrada DIP, també es pot triar. A part d’això, a continuació es mostra una breu comparació de les tres alternatives per ajudar els compradors a decidir per quina optar:

1. Pantalla de display LED DIP

Les pantalles de display DIP existeixen des de fa anys. La seva tecnologia forta i eficient els ha convertit en una opció preferible per a les indústries de màrqueting. DIP fa referència al paquet Dual Inline que ofereix la mateixa experiència visual que la pantalla SMD. Però el que el fa diferent del SMD són els LED separats presents a l’estructura. Té punts LED blaus, vermells i verds com a punts de la pantalla que un ull humà pot veure fàcilment.  Els LED DIP solien donar efectes de contrast no homogenis que reflecteixen la llum externa i que sempre es mantenen en relleu per molt que funcionin. Una altra cosa que fa que la tecnologia DIP sigui una millor opció és el to virtual que permet a les pantalles de visualització generar un nou LED, BLANC per accentuar la definició i representar la pantalla. Gràcies a això, les pantalles LED DIP per a exteriors són bones per a la publicitat exterior, ja que no baixen per sota dels 7 tonelades, passi el que passi.

Per què tenir-les?

La consistència del color és una de les característiques prometedores de les pantalles de visualització DIP. Com que són impermeables, poden proporcionar imatges d’alta qualitat. La seva tecnologia de píxels virtuals o tecnologia de compartició de píxels garanteix que els usuaris tinguin una experiència de visualització increïble amb un contingut de qualitat excepcional. Atès que es recomanen els DIP per a exteriors, solien tenir una capacitat resistent a la intempèrie que els estalvia dels raigs UV i de la humitat. La millor part de les pantalles de visualització LED DIP és la seva eficiència energètica que els permet treballar amb poca energia sense comprometre la brillantor, que és de 8000 nits o més.

2. Pantalla de visualització LED SMD (dispositiu muntat en superfície)

La tecnologia SMD és completament oposada a la tecnologia DIP. No utilitza tres colors de LED (vermell, blau i verd); més aviat, fa un punt únic de color blanc o negre agrupant-los. El resultat és un punt o un quadrat, on el punt té un diàmetre d’uns quants mil·límetres. A diferència de les pantalles DIP, els LED SMD no són visibles per separat i, per tant, la bretxa entre cada píxel és gairebé inapreciable. El millor del LED SMD és que té una resolució sense igual, amb un pas de píxel d'1,6 mm o més.

Un altre factor distintiu dels LED SMD és el nombre de díodes i contactes presents a la seva estructura. Els xips LED SMD solen tenir més de dos contactes, cosa que és significativament millor i diferent que els LED DIP típics). Poden tenir un màxim de 3 díodes en un xip, on cada díode tindrà el seu propi circuit. Aquest circuit tindrà un ànode i un càtode que farà 2, 4 o 6 contactes en un xip LED.

Amb aquesta configuració, els xips SMD mostren una versatilitat increïble ja que hi ha díodes blaus, vermells i verds. Amb aquests díodes de colors es pot crear qualsevol color amb ajustos significatius del nivell de sortida. Per tant, els usuaris tenen la seguretat d’obtenir claredat i suavitat a les imatges, independentment del que estiguin veient i d’on.

Per què tenir-les?

Les pantalles display SMD s’enorgulleixen d’oferir una consistència de color increïble amb una millor qualitat d’imatge i resolució de pantalla. La pantalla pot mantenir una bona barreja de colors perquè té LED agrupats per a una barreja perfecta. Les pantalles de visualització SMD ofereixen un angle de visió sorprenent que qualsevol altra font de llum no pot proporcionar. El seu pes lleuger facilita que els usuaris els portin on vulguin. A més, són molt fàcils de moure i instal·lar, cosa que fa que sigui convenient per als usuaris que no vulguin arreglar-los en un sol lloc. La tecnologia SMD ha resultat ser una bona raó per desenvolupar dispositius exteriors d’alta definició, però, pel que fa al seu ús, els fabricants recomanen per a usos interiors.

3. COB Pantalla LED Display

Chip on Board o COB és una mena de pantalla LED que té un cablejat de circuit integrat unit a una placa de circuit imprès amb làmpades LED. Aquestes làmpades estan presents a la part frontal mentre que els circuits integrats a la part posterior completen un mòdul LED COB. Quan aquests mòduls s’uneixen, creen una pantalla LED. La pantalla COB encapsula la tecnologia de xips LED (aigües amunt, tecnologia de visualització (aigües avall) i tecnologia d’encapsulació (aigües mitjanes). Això permet que la pantalla LED COB s’utilitzi àmpliament per a diversos propòsits.

Per què tenir-les?

La pantalla LED COB no té un diàmetre per LED per la seva mida micro. Això facilita el procés de producció amb menys despeses. Les pantalles de visualització COB destaquen per ser resistents tèrmicament amb envasos d’alta densitat. En comparació amb SMD i DIP, el COB LED és fàcil d’instal·lar. Les seves taules de PCB ultra prims fan que els LED siguin lleugers i que siguin molt còmodes de portar allà on vulguin els compradors. Aquest tipus de pantalla inclou els xips LED del tauler que es solidifiquen amb l’ajuda d’una cola de resina epoxi. La millor part de la pantalla COB és que pot dissipar la calor amb una làmina de coure al tauler. Una altra consideració important és la seva capacitat anticorrosiva, antiestàtica, impermeable, antioxidant, a prova de pols i a prova d'humitat que fan d'aquest LED una compra significativa per a diversos propòsits

Quina és millor?

Tot i que cada tipus de pantalla LED té un avantatge sobre l’altre, no hi ha res com fer afirmacions sobre quina és millor. El fet real és que qualsevol pantalla que compleixi els requisits és una bona compra per a la persona. En altres paraules, una persona ha d’analitzar les seves necessitats i avaluar aquests tres costos de visualització LED SMD, DIP i COB per esbrinar quin és capaç de satisfer-los.


Últimes noticies