SCROLL

La ciutat de Mataró brilla amb la seva innovadora façana multimèdia digital, composta per més de 300 lames d’il·luminació digital.

La ciutat de Mataró brilla amb la seva innovadora façana multimèdia digital, composta per més de 300 lames d’il·luminació digital.








L'Ajuntament de Mataró, compromès en revitalitzar l'activitat econòmica i millorar l'entorn urbà comercial de la ciutat de Mataró, va anunciar el passat 24 de juliol el llançament de la seva nova façana arquitectònica digital a l'Espai Mataró Connecta, situada a la Plaça de la Muralla 21. Aquesta innovadora façana digital ofereix una nova dimensió d'interacció i creativitat tant per a residents com a visitants. La inauguració de la nova façana multimèdia digital va deslumbrar amb Paisatges Sonors i Sensacions de Mataró, un emocionant viatge multisensorial que va capturar l'essència de la ciutat amb elements com el mar, la muntanya, la cultura i el patrimoni, en una peça creativa audiovisual de 6 minuts i mig, obra d'Artec Studio. Representa un hito en la unión de diseño, tecnologia i arte inspirat en la ciutat.



Aquesta façana multimèdia digital està composta per lames verticals amb píxels LED RGB, la qual cosa permet l'entrada de llum natural i la seva visualització des de l'exterior. El que realment fa única aquesta impressionant tecnologia és el seu avançat sistema de control i il·luminació. Gràcies a aquest sistema, el personal de l'Ajuntament té la capacitat de generar i projectar continguts dinàmics i interactius mitjançant una intuïtiva aplicació mòbil i connexió a internet. La façana multimèdia digital es converteix en un llenç digital en constant evolució, capaç de captivar el públic amb la seva creativitat i millorar la seva experiència urbana.



El sistema de control de la instal·lació es controla per ordinador via internet a través d'una aplicació i permet triar les escenes lluminoses que es desitja mostrar en cada moment. A més, ofereix la possibilitat d'ajustar paràmetres com la llum i el color, la velocitat dels continguts, així com personalitzar textos, colors de fons, dimensions de les lletres i fins i tot automatitzar el llançament de les escenes lluminoses. També permet generar continguts vinculats a l'entrada d'àudio, reproduir vídeos i crear continguts interactius mitjançant sensors. 




Disseny, tecnologia i il·luminació digital es fusionen per donar vida a un espai immersiu i innovador a l'Espai Mataró Connecta.
Aquest fascinant projecte d'il·luminació digital ha estat liderat per l'estudi de disseny d'il·luminació Artec Studio, que va comptar amb la important col·laboració del seu partner LEDDREAM Group, i que al seu torn es va fer càrrec de la fabricació, enginyeria, subministrament i instal·lació de tota la façana multimèdia digital de l'Espai Mataró Connecta. LEDDREAM Group va executar tota la part d'il·luminació dinàmica a través de Lumalia Studio, companyia del grup especialitzada en la creació i execució de projectes d'il·luminació digital dinàmica.




El disseny i concepte de la façana multimèdia digital, així com la producció de la peça audiovisual va ser dirigit per Artec Studio, amb la contribució de sons de la ciutat proporcionats per Mapasonor. Mentre que la seva fabricació i instal·lació va estar a càrrec de Lumalia Studio i la seva programació per part de ProtoPixel. En conjunt, van aconseguir crear un sistema avançat de control i il·luminació per a aquesta innovadora instal·lació.



La façana multimèdia digital mesura 36 metres d'amplada i 3,25 metres d'altura, composta per 311 lames lluminoses especialment dissenyades i fabricades per a aquest edifici. Aquestes lames es fusionen per crear una pantalla multimèdia interactiva capaç de generar una sorprenent varietat d'efectes visuals. Amb més de 1.070 milions de combinacions de colors úniques en el seu repertori, aquesta façana ofereix un espectacle visual veritablement impressionant. Cada lama consta de dos mòduls lumínics: un de lluminària dinàmica digital RGB i un altre de lluminària funcional blanca. El control es basa en el protocol SPI, la qual cosa permet personalitzar continguts, crear noves escenes lluminoses i accedir a una biblioteca d'escenes predefinides.



Aquesta impressionant façana arquitectònica interactiva esdevé un símbol distintiu de la ciutat i un motor de revitalització per a la zona. A més d´il·luminar el centre de Mataró, servirà com a plataforma digital per a campanyes institucionals, programació d´activitats culturals, informació d´esdeveniments culturals, serveis públics i projectes artístics locals, impulsant la creativitat i la identitat de la ciutat. Des de LEDDREAM Group, com a especialistes en solucions tecnològiques LED i audiovisual. Continuem aportant noves solucions digitals als nostres partners i clients!.





Últimes noticies